Jdi na obsah Jdi na menu
 


Péče

6. 1. 2021

Tulipány

Tulipány nevyžadují nějaký extra zavlažující režim ani kombinované hnojení.  Prvním krokem je vybrat místo, na které dopadá částečný stín. Tulipány se sázejí na podzim, zhruba 6 až 8 týdnů před nastoupením zimy. Většinou se cibulky dávají do země v říjnu či listopadu. Zasaďte cibulku do zhruba 3x větší hloubky než je její velikost. Saďte alespoň 15 centimetrů od sebe. Po zasazení tulipánů zakryjte záhon nasekanými listy, kousky dřeva nebo mulčovací kůrou. Tulipány pravidelně zalévejte, ale rostoucí tulipány pouze v období sucha. Pohnojte své tulipány jednou na začátku podzimu a znovu na začátku jara, aby nepřestávaly růst.

 

Slunečnice 

Slunečnice v květináči vyžadují hodně vody, nesnesou však přemokřenou půdu a přímé slunce. Zavadlé květiny ihned odstraňujte, aby se tvořila další poupata.

 

Narcisy

Potřebují světlé stanoviště a občasnou zálivku. Je lepší, když narcis zalijeme jednou týdně vydatně než každý den po troškách. V květináčích ovšem zemina vysychá rychleji, takže v tomto případě můžeme zalévat vždy, když je substrát mírně proschlý. Po odkvětu už narcis nezaléváme.

 

Růže

Potřebuje dostatek vody a slunečního světla. Růže musí být na konci sezóny seříznutá, aby došlo k novému růstu. To zahrnuje ořezávání mrtvých částí růží, kterých si všimnete, až růžové okvětní lístky opadnou z mrtvých stonků. Při prořezávání musíte odstranit mrtvé větve a tvarovat je během prvních dvou let od vysazení růžového keře. Během sezón budete muset zabránit škůdcům, aby vaše růže ničili.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

pěce

laura,10. 1. 2021 9:58

taky pecuju o kvetiny a na zahradce mam víc než 8 ruznych druhu.